Velkommen til babyLivia 🧒🏽  OBS: produkter med gravert navn har levering i januar da våre kollegaer har tatt juleferie 🎄
WooCommerce Currency Switcher

5 ting som kan gjøre hverdagen som mamma enklere!

Jeg elsker, som dere vet, alt som gjør livet som småbarnsforeldre enklere. Kan det være effektivt i tillegg er det en superbonus! Som mamma er man eier av MANGE ulike hatter i løpet av en dag. Man er mamma, arbeidstaker, kone/kjæreste, kokk, frivillig, venninne, renholder, datter osv osv. Det kan være rimelig hektisk til tider – det vet vi alle mann! Klarer man å finne noen små grep for å spare tid, stress, kanskje til og med penger er det en vinn-vinn situasjon for alle. Og nei, dette er ikke invitasjon til et pyramidespill, men 5 gode tips til et bedre liv 😉

Okei – la oss komme i gang!

 • Planlegg i forkant – stress mindre.
  Bruker man en kalender til å organisere hverdagen hjelper den deg til å holde fokus og ha mer oversikt. Vi har nettopp begynt med felles og delt kalender – helt fantastisk! Da har vi valgt å ha kalender som varer hele året, som gir oss ekstra kontroll over hva som skjer, også frem i tid. Har dere lyst til å dra på ferie? Planlegg ferien tidlig. Det gir dere muligheten til å kunne spare mer målrettet når datoen er satt.
 • Rydd ofte og rengjør jevnlig.
  Med dette mener jeg ikke at man skal ha støv på hjernen og konstant gå rundt å vaske, men får man en jevn flyt på det daglige renholdet blir skipper-taka sjeldnere og man får generelt et mer ryddig og rent hjem – uten at man føler at man vasker seg ihjel. For eksempel: re opp senga samtidig som barna står opp om morgenen, skal du ned en etasje tar du med deg noe som skal ned, og omvendt. Vi har laget en avtale om at man ikke skal gå tomhendt, ned. ? Dvs står det noe på toppen av trappa (som det ofte gjør) så tar man det alltid med seg, står det en tomflaske på kjøkkenet tar man den med osv. Tørk over badet når barna kler seg eller bader på kveldstid. Ta oppvasken og tørk over benken umiddelbart etter middag. Det er en helt nyydelig følelse når barna er lagt på kvelden og kjøkkenbenken er sånn rimelig ok! Sett oppvasken direkte i oppvaskmaskinen, ikke på benken ovenfor.
 • Mat-planlegging.
  Ukeshandle og lag middagsplan for en uke av gangen. Lag en liste over middager som inneholder det dere ønsker og liker, og bytt rundt på disse. Det er forferdelig vanskelig å komme på middager av og til – og med en allerede klar liste blir det enklere å planlegge når hodet er kokt. Kan man skrelle poteter og grønnsaker klar kvelden før og legge i vann over natta? Do it! Mange steder har de butikker der man kan bestille varene hjem på døra. Sparer en for masse tid og rigg for å få ukeshandlet!
 • Multitasking.
  Multitasking kan virkelig effektivisere mamma-livet om man finner noe som passer ens behov. Eksempler på dette kan være: lag nister til morgendagen samtidig som man lager kveldsmat. Lag opp middager for flere dager og frys ned! Fryser du de i former (finnes på feks Coop og Biltema) kan de tas rett ut fra ovnen og inn i stekeovn. Vask over bad/do og vask samtidig som barna bader. Brett klær i sofaen når barna ser på barne-tv på kvelden. Jeg elsker virkelig alt jeg kan gjøre samtidig som jeg er med barna, uten at de føler jeg ikke er til stede. Alt jeg slipper å gjøre etter leggetid (når man egentlig har lyst på egen-tid) roper jeg høyt halleluja for!
 • Bruk tiden din lurt.
  Jeg vet ikke med deg, men jeg kan kaste bort mye tid på sosiale medier. Om man klarer å kutte tiden drastisk på sosiale medier vil man få en skikkelig produktivitets-boost (hvis det er et ord). Dersom man vil ha skikkelig effektive dager er det lurt å sette av tid til de ulike oppgavene man skal gjøre på en dag. Jeg har mye å lære der.. Jeg kan begynne på en ting, og så sette i gang med neste før første er ferdig og sånn kan jeg holde på en hel arbeidsdag ? Så dette skal jeg virkelig ta tak i for å bruke tiden min lurt!

Har du noen tips du tenke andre mammaer kan ha nytte av? Del gjerne i kommentarfeltet! 🙂

WooCommerce Currency Switcher
© Baby Livia AS 2022
Lagt til i handlekurv

FÅ 15% RABATT

Medlemmer av kundeklubben vår får 15 % avslag på første kjøp – og alltid gratis frakt!