Velkommen til babyLivia 🧒🏽  OBS: produkter med gravert navn har levering i januar da våre kollegaer har tatt juleferie 🎄
WooCommerce Currency Switcher

INNFØRING AV FAST FØDE

Jeg husker godt den tiden da vi skulle begynte med fast føde til Livia og Hasse. Jeg husker faktisk best hvordan det var med Livia som var første barn ut (er det flere som husker litt mindre av nr 2 sine epoker?😅) Uansett! Det er en jungel av råd og tips til hvordan man skal introdusere maten, og hva slags mat som bør bli introdusert. Jeg har samlet tips og råd som jeg har syntes har vært til best hjelp – og håper det kan gjøre reisen litt lettere for deg. 

Oppstarten

Du velger selv om du ønsker å innføre ved at barnet blir matet med skje, eller at det spiser selv med hendene. Dersom du gir med skje og barnet spytter ut maten igjen er det et tegn på at barnet trenger å øve på ferdighetene med å bruke tunga for å få maten bak i munnen. Om barnet ikke vil åpne munnen – ta en pause noen dager og prøv igjen. BLW, som står for Baby Led Weaning går ut på å la barnet styre selv hva det vil putte i munnen. BLW starter ofte ikke før barnet er 6 måneder, så dersom du ønsker å starte tilvenning når barnet er 4 måneder anbefaler jeg å starte med å gi smaksprøver med skje.

Hvilken mat er best å begynne med? Og hva bør man unngå?

Det er ingen fasit på hva slags mat du bør begynne med. Noen erfarer at det er lurt å blande inn litt morsmelk for å gjøre overgangen lettere og maten tynnere. Siden morsmelken har en søt smak over seg erfarte jeg at mine barn elsket alt som hadde en søtlig smak i seg. Knust banan var noe av det første jeg introduserte til både Livia og Hasse – og de slukte det! Mye utenfor munnen og litt inni. Om du ser på innlegget jeg har laget med forslag og oppskrifter på hva du kan fylle våre Squeezy poser med vil du forhåpentligvis kunne bruke noen av de til barnet ditt når dere er i gang med spisingen. Det sies at man bør introdusere en og en smak for barnet, så prøv gjerne over en periode å gi ulike smaker, og når smakene er godkjent og du ser at det ikke er noen reaksjon på maten kan man begynne å blande til ulike purèer og smoothies. 

Det er noen OBS matvarer som man må være klar over at babyer ikke skal ha. Disse er: honning, spinat, rødbete, bladselleri, nesle og mangold. Dette gjelder barn under 1 år.

BLW

Skal du i gang med BLW er kokte grønnsaker, godt modne frukter som bære og avokado, kokt eple, brødskalker og lapper av grøt gode tips. Velger man denne metoden er det lurt å lage grøten litt ekstra tykk, så barnet selv kan ta det med hendene for å utforske og smake. Jeg kuttet opp brødskiver i små biter med leverpostei eller knust banan som de fikk utforske og spise. Bare husk at barnet må sitte i en barnestol/sitte oppreist så det får mulighet til å spytte ut maten, eller lettere få den ut dersom det setter seg i halsen.

Til slutt vil jeg minne deg på å lage måltidet til en hyggelig seanse. Vil ikke barnet ditt ha mat akkurat nå så er det greit. La det ligge noen dager – og prøv igjen. Alle babyer er så ulike, og det viktigste av alt er å lage noen gode opplevelser rundt matbordet for store og små!

Kos dere med oppstarten – og tag oss gjerne med @babydev.official om dere bruker vår High Neck Bib så vi får se deres små utforskere i aksjon! 

<3 Guro

WooCommerce Currency Switcher
© Baby Livia AS 2022
Lagt til i handlekurv

FÅ 15% RABATT

Medlemmer av kundeklubben vår får 15 % avslag på første kjøp – og alltid gratis frakt!