Vinteraktiviteter for familien! ❄️

Når dagene blir lange, og kulda setter inn, er det gull med aktiviteter som skaper røde kinn! Her kommer 18 aktiviteter dere kan holde på med ute i vinter, for store og små. Kos dere! ⛄

 1. Lag en flaskebane
  Flaskebane er gøy! Lager du to ved siden av hverandre kan man konkurrere om å komme først i mål, eller se hvem som klarer å skli lengst.
 2. Lag en vulkan som spruter lava
  Å lage en snøvulkan er kjempelett – og veldig moro! Alt du trenger er eddik og natron. Klikk deg inn her for å se hvordan du går frem: https://www.enjoy.ly/no/lag-en-snovulkan-som-spruter-lava-morsom-uteaktivitet-for-barn-530625
 3. Gå på skøyter
  Å gå på skøyter er veldig gøy, og et gøy alternativ til ski! Bare husk å sjekke at isen er sikker, og bruk hjelm.
 4. Lekekjøkken i snøen!
  Lekekjøkken er en stor hit uansett – og spesielt gøy med mat av snø! Ta med en tresleiv, noen kjeler og plastkopper ut og lag et lekekjøkken.
 5. Lag fargerik snø med sprayflaske
  Finn frem noen tomme ketchup-flasker, vannflasker eller spruteflasker og fyll de med vann blandet med konditorfarge, evt. saft om du ikke har konditorfarge liggende. Kjempegøy med eget kunstverk på snøen!
 6. Snøfigurer
  Snøen kan brukes til mye mer en å lage snømann! Legg snøballer etter hverandre og form en lang larve, eller hva med en enhjørning i snø? Mal den i fine farger og gjør den skikkelig fin!
 7. Mal på skare
  Mal på skare med pensel og maling! Det er et perfekt lerret for å være kreativ med farger.
 8. Lag snøhule
  Å lage snøhule er alltid stas og spennende, la barna ha en egen miniklubb og server kakao eller noe annet godt. Tips: glowsticks eller lommelykt er et morsomt og trygt alternativ til levende lys.
 9. Måk små veier og lek med biler
  Lag en helt egen bilbane med parkeringsplasser, snøhule-garasjer og bakker de kan renne i!
 10. Lag snøengler
  Finn en plass med masse løssnø, ta sats og hopp uti! Beveg armer og bein og gnu hodet litt ekstra godt nedi. Hjelp hverandre å komme opp og vipps – så har du en kjempefin engel!
 11. Finn en bra akebakke
  Aking går aldri av moten! Har du ikke akebrett bruk en badering eller søppelsekk, dette er gøy både for store og små.
 12. Ha en annerledes snøballkrig
  Dette er gøy for hele familien! Gjør det ekstra spennende og del i lag og spill GRIS! Hvert lag har hvert sitt område og hver spiller har fire liv. Hver gang man blir truffet av en snøball får man en bokstav. Første som får G-R-I-S er ute.
 13. Lag fargede isbiter og ha jakt
  Lag isbiter med konditorfarge og legg de rundt ute i hagen. La barna lete imens du gir ulike hint om hvor de har gjemt seg.
 14. Gå på ski
  Pakk ryggsekken med noe godt og ta familien med på skitur. Ikke ha de største ambisjonene om en lang-tur, noen ganger kan de korteste turene gi mest glede for barna, og litt mindre frustrasjon for foreldre.. 🙂
 15. Hopp fra taket!
  Er det skikkelig mye løssnø er det kjempegøy å hoppe fra taket og ned i snøen! Bare vær obs på at det er nok snø og at det ikke ligger noe under den som er vondt å hoppe på.
 16. Pynt opp med isballonger
  Fyll ballonger med vann og konditorfarge (eller saft), og sett de ut i snøen til de fryser til is. Når de er helt stive klipper du hull i ballongen og tar den av. Voila! Vakre iskuler du kan pynte ute med.
 17. Lag islykter
  Bruk en tom melkekartong du kutter av og kun beholder bunn-delen. Sett ett glass oppi og hell vann rundt. Pynt gjerne med litt granbar eller kvister. Neste morgen er det er fin lykt du kan ha lys oppi når du fjerner pappen og glasset! NB: skyll den i litt varmt vann for at det skal løsne lettere
 18. Hopp-renn!
  Har bestemor eller bestefar tatt vare på de gamle hopp-mennene? Om ikke selger de fortsatt hopp-menn noen steder. Figurer med stål-ski som sklir kjempefort i snøen! Lag hoppbakke og bruk undersiden av et stearinlys for å få den til å skli enda raskere.

  KOS DERE I SNØEN! ❄️

Wishlist 0
Continue Shopping